Log in | Register
05/12/2019

Appeals round-up: Paragraph 79 'pin-wheel' house is not innovative; 'Disaster recovery centre' at country house not allowed

Words: Matt Moody
Planning appeals

A round-up of planning appeals: 30 November-6 November, 2019

Paragraph 79 'pin-wheel' house is not innovative

Plans for a contemporary country home in Essex proposed under NPPF paragraph 79 have been blocked by an inspector, who described the building as 'sprawling and disjointed' and did not agree that its design was innovative

The Planner

'Disaster recovery centre' at country house not allowed

A digital business based in a Nottinghamshire 19th century country house cannot extend an outbuilding to create a 'disaster recovery centre', an inspector has ruled, citing unacceptable harm to the green belt.

The Planner

Retrospective extension to stable allowed in green belt

An extension to a stable at a traveller site in Yorkshire that enlarged it by more than 50 per cent has been retrospectively approved despite concerns over the quality of materials used, after an inspector deemed it 'not inappropriate'.

The Planner

Portishead employment land saved for 'return of certainty'

An inspector has refused plans for 'extra care' housing on long-vacant land allocated for business use in Portishead, commenting that Brexit uncertainty was unlikely to continue 'for the next few years'.

The Planner

Ashdown Forest pollution danger from 74-home scheme

An inspector has blocked plans for 74 homes in east Sussex, ruling that the risk of harm to air quality in the area meant the 'tilted balance' of NPPF paragraph 11 could not be engaged.

The Planner

'Restructuring' of listed Abaraeron hotel blocked

A developer's plans to split a popular hotel into three separate businesses following the retirement of its former owners has been rejected, after local residents 'spoke powerfully' about the effects of losing their community meeting place.

The Planner

Contemporary home to incorporate part of disused railway bridge

Plans to incorporate two brick walls from a disused railway bridge in east London into the design of a contemporary canal-side home can go ahead, an inspector has ruled, finding no harm to the surrounding Victoria Park conservation area.

The Planner

Tags