Log in | Register
08/01/2021

Appeals round-up: Gaming centre allowed at ‘critical stage’ of Luton regeneration; ‘Executive’ self-build homes would not be part of village

Words: Matt Moody
Planning appeals

A round-up of planning appeals: 28 December-8 January, 2021

Gaming centre allowed at ‘critical stage’ of Luton regeneration

An inspector has allowed plans to convert a former betting shop in Luton town centre into an adult gaming centre, commenting that such uses are ‘an established part of high streets... across the country’.

The Planner

‘Executive’ self-build homes would not be part of village

An inspector has refused plans for 15 self-build homes in the Gloucestershire green belt, ruling that the homes would be ‘functionally and visually separate’ from the nearest village and could not be considered ‘infilling’.

The Planner

Green wall and roof would not disguise garage’s bulk

A homeowner's plan to disguise a garage extension by covering it in planting failed to persuade an inspector, who ruled that the scheme would appear 'overly engineered and incongruous'.

The Planner

Mixed-use Bath scheme will preserve family business

Plans for the redevelopment of an industrial area in Bath to provide student flats and high-tech employment space can go ahead, after an inspector overturned all eight of the council’s reasons for refusal.

The Planner

Miniature railway’s mix of benefits outweighs plan conflict

Plans for a miniature railway in Cornwall can go ahead despite conflict with local landscape policy, an inspector has ruled, after the scheme’s economic, social and environmental benefits proved decisive.

The Planner

99-home scheme allowed near ancient woodland

An inspector has approved plans to build 99 homes on greenfield land in Essex, citing the council’s ‘materially worsening’ housing supply situation and ‘somewhat overstated’ view of the site’s sensitivity.

The Planner

Inspector says no to Westward Ho! music plans

Plans for live music at an ‘outdoor pub’ in the Devon village of Westward Ho! have been blocked by an inspector, who noted that noise mitigation measures could not be applied to a space with no walls or windows.

The Planner

Tags