Log in | Register
13/12/2016

Appeal: Sash-window removal harms conservation area

Words:
Sash window

Retrospective permission has been refused for the replacement of original sash windows with PVC double-glazed units on a building of flats in Gloucester, after an inspector judged that the change would have a cumulative negative effect on the Southgate Street Conservation Area (CA).

Inspector Jonathan Tudor noted that the loss of original architectural features and unsympathetic alterations is identified by the council as a key issue within the CA. Tudor agreed that changes such as the one already carried out by the appellant, which may seem small on an individual basis, are having a cumulative negative impact on the character and coherence of the CA.

Tudor recognise.....Sign Up or Login to read full article

THE PLANNER is the Official Magazine for the RTPI

Not a member?
60 day free trial of our premium content when you Register Now

Or log in as a subscriber

Go back to The Planner Home Page

Tags

FEATURES